0%

Pravila privatnosti

Pravila privatnosti opisuju kako se osobni podaci tijekom posjeta stranici www.blockcode.hr prikupljaju, koriste i dijele.

 

OSOBNE INFORMACIJE KOJE PRIKUPLJAMO

Prilikom posjeta našem web-mjestu mi automatski prikupljamo određene podatke o Vašem uređaju, uključujući podatke o Vašem web-pregledniku, IP adresi, vremenskoj zoni i nekim kolačićima koji su instalirani na Vašem uređaju. Tijekom pregledavanja web-mjesta prikupljamo informacije o pojedinim web-stranicama ili uslugama koje pregledavate, o web-stranicama ili pojmovima za pretraživanje koji su upućivali na naše web-mjesto te informacije o interakciji sa našom web-stranicom.

Automatski prikupljene podatke nazivamo “Podaci o uređaju”.

Informacije o uređaju prikupljamo pomoću sljedećih tehnologija:

  • “kolačići” su datoteke podataka koje se postavljaju na Vaš uređaj ili računalo i često sadrže anonimni jedinstveni identifikator. Za više informacija o kolačićima i kako ih onemogućiti, posjetite  allaboutcookies.org.
  • “log datoteke” prate radnje koje se odvijaju na web-mjestu i prikupljaju podatke, uključujući Vašu IP adresu, vrstu preglednika, davatelja internetskih usluga, stranice upućivanja / izlaska i oznake datuma / vremena
  • “web beacons”, “oznake” i “pixels”  elektroničke su datoteke koje se koriste za bilježenje podataka o tome kako pregledavate web-mjesto.

Prilikom traženja ponude putem web- stranice od Vas prikupljamo određene podatke, uključujući vaše ime i prezime, adresu e-pošte i telefonski broj. Te podatke nazivamo “Podaci o narudžbi”.

Kada u Pravilima o privatnosti govorimo o “osobnim podacima”, govorimo o podacima o uređaju i o podacima o narudžbi.

 

KAKO KORISTIMO VAŠE OSOBNE INFORMACIJE?

Informacije o narudžbi, koje obično prikupljamo, koristimo za ispunjavanje bilo kakvih narudžbi putem web-stranice (uključujući obradu podataka o plaćanju, organiziranje otpreme i pružanje računa i  ili potvrde narudžbe). Dodatno, podatke o narudžbi koristimo za:

  • komunikaciju s Vama
  • pregled naloga za provjeru potencijalnih rizika ili prijevara
  • otkrivanje mogućeg rizika i prijevara (posebno Vaše IP adrese)
  • poboljšanje i optimizaciju svoje web-stranice (na primjer, generiranjem analitike o tome kako naši kupci pregledavaju i komuniciraju sa stranicom i za procjenu uspješnosti svojih marketinških i reklamnih kampanja).

 

DIJELJENJE OSOBNIH INFORMACIJA

Vaše osobne podatke dijelimo s trećim stranama kako bi nam pomogli u korištenju Vaših osobnih podataka, kao što je gore opisano. Google Analytics pomaže nam razumjeti kako naši kupci koriste web-mjesto.

Više o načinu na koji Google koristi vaše osobne podatke možete pročitati ovdje:

www.policies.google.com/privacy.

Vaše osobne podatke možemo podijeliti radi poštivanja važećih zakona i propisa, kako bismo odgovorili na sudski poziv, nalog za pretragu ili drugi zakoniti zahtjev ili kako bismo na drugi način zaštitili svoja prava. Također, koristimo Vaše osobne podatke za pružanje ciljanih reklama ili marketinških komunikacija za koje vjerujemo da bi Vas mogle zanimati.

Za više informacija o tome kako ciljano oglašavanje djeluje, posjetite edukativnu stranicu Mrežne reklamne inicijative („NAI“) na:

www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.

 

VAŠA PRAVA

Ako ste stanovnik Europske unije, imate pravo pristupa osobnim podacima koje imamo o Vama i tražiti da se  ispravljaju, ažuriraju ili brišu. Ako želite iskoristiti ovo pravo, javite nam se putem dole navedenih kontakt-podataka. 

 

ZADRŽAVANJE PODATAKA

Kada ispunite zahtjev Obrasca za ponudu ili kontakt-obrazac, zadržat ćemo Vaše podatke za svoju evidenciju, osim i sve dok ne zatražite da ih izbrišemo.

 

PROMJENE

Mi možemo povremeno ažurirati  politiku Pravila privatnosti u svrhu održavanja, promjene u svojoj praksi ili iz drugih operativnih, pravnih ili regulatornih razloga.

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Za više informacija o našim Pravilima privatnosti ili ako imate pitanja ili primjedbe, obratite nam se putem e-maila na info@blockcode.hr.